Píla Lumea Stavebné rezivo Hoblované rezivo Drevo na krov Kontakt

Spôsoby impregnácie dreva

Impregnácia dreva je proces aplikácie chemikálií do dreva, aby sa predišlo jeho hnilobnému, alebo plesňovému napadnutiu a predlžila sa jeho životnosť. Existuje niekoľko druhov impregnácie stavebného reziva, v závislosti od konkrétnych potrieb a požiadaviek.

Impregnácia tlakom

Tento typ impregnácie dreva zahŕňa aplikáciu chemikálií do dreva pomocou tlaku. Drevo sa umiestni do tesne uzavretej nádoby a pod tlakom sa impregnuje chemikáliami. Tento proces je veľmi účinný pri ochrane dreva pred hnilobou a plesňami, pretože chemikálie sú impregnované do hlbších vrstiev dreva. Táto metóda nie je vhodná pre každy druh drevin

Kúpanie v impregnačnej vani

Pri tomto type impregnácie sa drevo ponorí do veľkokapacitnej impregnačnej vani s impregnáciou a nechá sa tam požadovaný čas. Čím je zabezpečená hĺbková a dôkladná impregnácia celého povrchu reziva. Dlhodobým máčaním je možné zaistiť hĺbkovú ochranu, prieniku impregnačnéj latky do dreva v hĺbke až do 3mm.

Povrchová impregnácia naterom

Pri tejto metóde sa impregnačná látka aplikuje na povrch dreva, aby sa predišlo vode a plesniam. Používa na často na terasové dosky alebo drevené fasády. Tento proces je najmenej účinný pri ochrane dreva pred hnilobou, plesňami a časovo náročny.

Injektáž

Do dreva sa vpichuje, alebo vstrekuje pod tlakom pomocou vývrtov a vpichov impregnačná insekticídna, fungicídna látka. Používa sa pri ošetrení zabudovaných konštrukcií už napadnutého miesta drevokazným hmyzom a drevokazných hub.

zožltnuté rezivo vzadu

Impregnácia v ponornej vani

V prípade záujmu urobíme ponornú impregnáciu reziva máčaním vo veľkokapacitnej vani s lignofixom P. Vďaka čomu je dosiahnuté jednoliate ošetrenie celého povrchu dreva.
Cena na vyžiadanie
Pre nacenenie nás kontaktujte emailom vyroba@pilalumea.sk alebo telefonicky +421 948 254 770

Blog

Ponuka

Hoblované hranoly, fošne a dosky
Stavebné rezivo
Drevo na krov

Kontakt

Žilina - prevádzka píla

Lietavská Lúčka
Telefónne číslo: +421 948 254 770
E-mail: vyroba@pilalumea.sk

Pílalumea.sk is designed by MT Copyright © 2018